"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ може виділити черговий транш Україні уже в червні - Фонд Блейзера

Середа, 11 травня 2016, 15:51

Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко вважає, що Україна може отримати черговий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду вже у червні.

Таку думку він висловив на прес-конференції в Києві у середу, передає "Укрінформ".

"Я прогнозував би, що транш у розмірі 1,7 млрд ми можемо отримати десь у середині-наприкінці червня. Якщо до 3 червня місія МВФ у Вашингтоні працює з даними, то вже десь числа 15-го рада директорів може прийняти позитивне рішення, і буквально через два-три дні гроші будуть в країні", - зазначив Устенко.

Він також вважає, що рішення нового уряду щодо підвищення тарифів більше, ніж передбачав меморандум, не може не сподобатися місії валютного фонду.

Реклама:

На думку експерта, слідом за траншем від МВФ Україна також може розраховувати на отримання 1 млрд доларів кредитних гарантій від США і ще близько 600 млн євро.

"У сумі ці 3,2 млрд, якщо надійдуть до України, дозволять поповнити наші резерви. Також вони дозволять Національному банку відмовитися від жорсткого валютного адміністрування, а це може сприяти припливу валюти, що може навіть позначитися на зміцненні гривні", - зазначив Устенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!