Ціни на нафту падають на даних про рекордні запаси в США

Середа, 11 травня 2016, 09:21

Ціни на нафту 11 травня падають на даних від Американського інституту нафти (API) про зростання запасів сировини в США за минулий тиждень, а також через поступове відновлення виробництва нафти в Канаді, яку зупинили через лісові пожежі.

Про це повідомляє "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на Reuters.

На 7:15 вартість липневих ф'ючерсів на нафтову суміш Brent падала на 0,42% - до 45,33 долара за барель, а ціна червневих ф'ючерсів на нафту WTI - на 0,49% - до 44,44 долара за барель.

За даними API, запаси нафти в США за тиждень, який завершився 6 травня, виросли на 3,45 млн барелів до рекордного рівня в 543,1 млн барелів. Аналітики очікували зростання показника лише на 714 тис. барелів.

Реклама:

У свою чергу в Канаді компанії-виробники нафти поступово відновлюють свою роботу після того, як пожежі, що почалися в травні в районі залягання нафтових пісків провінції Альберта, відступили від місць видобутку чорного золота.

Стихія скоротила щоденний видобуток нафти в близько 1,5 млн барелів. Це призвело до істотного посилення глобальних ринків, які раніше підтримувалися скороченням і перебоями виробництва в США, Латинській Америці, Азії та Африці.

Також на ринок нафти впливає боротьба виробників Близького Сходу за частку ринку в Азії, яка провокує падіння видобутку чорного золота і збої його постачань по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!