У "Панамському архіві" знайшлися дані про офшори оточення Путіна

Вівторок, 10 травня 2016, 09:36

У файлах "панамського архіву" міститься інформація про офшорні фірми, що належать людям з оточення президента Росії Володимира Путіна.

Про це свідчать дані, опубліковані Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ), пише slon.ru.

В архіві міститься інформація про кількох компаніях, зареєстрованих на одного російського лідера, віолончеліста Сергія Ролдугина, зокрема, Raytar Limited (Британські Віргінські острови), про яку раніше не було відомо.

Також були опубліковані дані про зареєстровані на Британських Віргінських островах фірми, що належать бізнесменам Ротенбергам. За Борисом Ротенбергом числяться Kenrick Overseas Ltd., Culloden Properties Limited і Highland Ventures Group Limited. На ім'я Аркадія Ротенберга зареєстровані компанії Breckenridge Global Management Limited, Beechwood Associates Inc. і Causeway Consulting Limited. Синові Аркадія Ротенберга Ігорю належить фірма Stormont Systems Limited.

Реклама:

На ім'я голови департаменту транспорту Москви Максима Ліксутова, згідно архіву, зареєстрована фірма Sermolent Equities Inc. Юрисдикція компанії не уточнюється. Раніше в департаменті заявляли, що інформація в "Панамському архіві" не відповідає дійсності і заступник мера Москви не є бенефіціаром офшорних компаній. Згідно з декларацією Ліксутова, за 2015 рік він заробив 65,9 млн руб.

У той же час в базі даних "панамського архіву" немає інформації про фірму фігуристки Тетяни Навки, дружини прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

Документи "панамського архіву" належать панамській юридичній компанії Mossack Fonseca. На початку квітня, в рамках розслідувань, заснованих на оприлюдненій інформації, журналісти розповіли про компанії, що належать членам сімей світових лідерів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!