ЗМІ: Порошенко лишається власником обширного переліку активів

Субота, 9 квітня 2016, 18:16

Пезидент України Петро Порошенко є кінцевим бенефіціаром обширного переліку підприємств, а в деяких випадках і власником істотної участі компаній.

Про це йдеться у статті DT.

Видання публікує перелік активів Петра Порошенка, серед яких - аграрний бізнес, промислові об'єкти та будівельні проекти.

"У матеріалах Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, і у роз'ясненнях юристів президента, і у заяві Ротшильдів наполегливо звучить формулювання "кондитерський бізнес". А що буде з аграрним бізнесом, медіа-бізнесом, промисловими об'єктами, масштабними будівельними проектами? Аграрні підприємства президента, наприклад, анітрохи не поступаються за своїми масштабами кондитерським, але чи ввійдуть вони в траст?", - зазначає видання.

Реклама:
 

Як відомо, 3 квітня світові ЗМІ опублікували розслідування, в якому розкривається причетність багатьох світових лідерів і відомих людей до офшорних компаній. Серед них, крім інших, виявилися президент України Петро Порошенко і Росії – Володимир Путін.

Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак "у зв'язку з відсутністю покупців" 14 січня 2016 року президент заявив, що передав свою частку у корпорації "Рошен" у незалежний "сліпий" траст.

Претензії до Порошенка полягають у приховуванні факту створення компаній в офшорі.  

Порошенко стверджував, що створення компанії в офшорах було необхідне саме для передачі його активів у "сліпий траст" – і це була вимога Rothschild Trust. Президент запевняє, що ці його дії були прозорими і не для мінімізації податкового навантаження.

Частину розслідування про податкові маневри Порошенка можна почитати тут.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: