"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Petrobras знизила видобуток нафти до дворічного мінімуму

Субота, 9 квітня 2016, 12:06

Видобуток нафти бразильською державною нафтогазовою компанією Petrobras за перші два місяці 2016 року знизився до мінімального за два роки рівня і становив 2 мільйони барелів на добу.

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає "Прайм".

Бразилія входить до числа 15 найбільших нафтовидобувних країн світу, її частка в світовому нафтовидобутку становить близько 3%.

У порівнянні з січнем 2015 року видобуток в першому місяці цього року у Petrobras знизився на 9,6%, видобуток нафти за лютий зменшився в річному обчисленні приблизно на 7%.

Реклама:

Таким чином, це мінімальні обсяги видобутку з травня 2014 року, коли компанія виробляла 1,97 мільйона барелів на добу.

Видобуток Petrobras газу в країні в лютому 2016 року становив 75,4 мільйона кубічних метрів на добу, що на 1,8% вище аналогічного місяця минулого року. Загальний видобуток вуглеводнів залишився на рівні січня і становив 2,48 мільйона барелів на добу.

Раніше компанія Petrobras повідомила про рекордний чистий збиток за підсумками четвертого кварталу в розмірі 36,9 мільярдів реалів (10,2 мільярда доларів) після списання вартості активів у зв'язку з різким зниженням цін на нафту.

За підсумками року збиток Petrobras також став історичним - 34,8 мільярда реалів (9,6 мільярда доларів).

Бразильська компанія Petrobras в 2014 році опинилася в центрі корупційного скандалу, коли стало відомо, що кілька функціонерів підписували договори і отримували за це комісійні в розмірі 3% від суми контракту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: