АП і Рада вже придумали, як мінятимуть уряд - ЗМІ

П'ятниця, 8 квітня 2016, 19:02

Адміністрація президента і керівництво Верховної Ради розробили відразу кілька документів для виходу з політичної кризи.

Про це повідомляє ZN.UA, посилаючись на джерела.

За інформацією видання готується грунт для затвердження глави фракції БПП Юрія Луценка - генпрокурором, нинішнього спікера Володимира Гройсмана - прем'єр-міністром, а першого віце-спікера Андрія Парубія - спікером ВР.

"В рамках переговорного процесу щодо формування нової коаліції і майбутнього уряду Адміністрацією президента і керівництвом парламенту, за участю обраних депутатів фракцій НФ і БПП, розроблені проекти документів, прийняття яких покликане формально вирішити існуючу кризу влади", - пише видання.

Реклама:

Розроблено проект змін до закону "Про прокуратуру", що дозволяє очолити її політику, яка не має юридичної освіти і відповідного стажу.

"Луценко наполягав на більш широкому переліку змін до закону" Про прокуратуру ", проте все порахували, що це може зайняти не менше місяця, і вирішили обмежитися мінімумом змін", - наводить слова співрозмовника видання.

Також, готується постанова про відставку Володимира Гройсмана з посади голови Верховної Ради і одночасне обрання на посаду спікера чинного першого віце-спікера Андрія Парубія, обраного в парламент за списком НФ.

Ще одна постанова, пише видання, складається з трьох пунктів:

- скасування постанови парламенту про визнання незадовільною роботи уряду Арсенія Яценюка, прийнятого парламентом 16 лютого. Вказівается, що це особиста наполеглива вимога чинного прем'єр-міністра.

- прийняття відставки Яценюка з посади голови уряду за власним бажанням.

- прийняття на посаду прем'єр-міністра кандидатури Гройсмана, який згодом, згідно з Конституцією, внесе на затвердження парламенту кандидатури всіх міністрів, крім глав Міноборони і МЗС.

"На сьогоднішній день говорити про існування твердо затвердженого списку кандидатур на міністерські пости - причини немає. Адже треба пам'ятати, що склад коаліції не обов'язково повністю збігатиметься зі складом тих, хто проголосував за прем'єра і уряд", - стверджує джерело.

Також видання вказує, що під час візиту президента Петра Порошенка в США Джозеф Байден і Вікторія Нуланд наполягали на негайному формуванні уряду, розглядаючи в якості дедлайну 12 квітня, в крайньому випадку - кінець наступного тижня.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!