Ціни виробників промпродукції зросли на 4%

П'ятниця, 8 квітня 2016, 18:50

Ціни виробників промислової продукції в березні 2016 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 4%, з початку року - на 4,4%.

Про це свідчать дані Держстату.

"У добувній промисловості і розробленні кар’єрів у березні відбулося зростання цін на 7,7%, зокрема, у добуванні сирої нафти - на 23,8%,  металевих руд - на 8,9%, каменю, піску та глини - на 2%,  кам’яного вугілля - на 0,4%. Водночас у добуванні природного газу ціни знизилися на 0,6%", - йдеться у повідомлені.

Як наголошується, продукція переробної промисловості подорожчала на 2,7%, здебільшого через підвищення цін у виробництві продуктів нафто-перероблення (на 22,4%).

Реклама:

Разом з тим у виробництві коксу та коксопродуктів подорожчання становило 7,3%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин та устатковання - 3,9%, електричного устатковання - 2,6%.

Згідно з даними Держстату, у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів ціни зросли на 1,2%.

"На 2,5-1,1% подорожчала продукція у виробництві молочних продуктів,  напоїв,  продуктів борошномельно-круп'яної промисло-вості,  м'яса та м'ясних продуктів,  олії та тваринних жирів, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів. Водночас у  виробництві цукру зафіксовано зниження цін на 0,3%", - повідомляє прес-служба.

"У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося  зростання цін на 5,7% за рахунок подорожчання  електроенергії на 6,2%", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: