Юристи Порошенка: Передача Roshen у траст завершена

П'ятниця, 8 квітня 2016, 14:50

Частка президента Петра Порошенка в Roshen передана в нову іноземну структуру в рамках укладеного з Rothschild Trust договору про сліпий траст.

Про це йдеться в заяві юристів Порошенка.

У заяві сказано, що частку корпорації Roshen, бенефіціарним власником якої є Петро Порошенко, було передано у власність ПАТ ЗНКІФ "Прайм ессетс кепітал" ("Прайм") у 2007 році.

Мова йде про частку в ТОВ "Центрально-Європейська кондитерська компанія", яка з 2007 року належала інвестфонду Порошенка "Прайм Ессетс Кепітал".

Реклама:

"4 квітня 2016 року нами було зроблено заяву про передачу активу ... в нову іноземну структуру, що повністю завершило юридичну процедуру передачі частки в траст на території України", – наголошується в заяві.

Згідно з даними в держреєстрі, серед співвласником ТОВ "Центрально-Європейська кондитерська компанія" в даний час вказана нідерландська Roshen Europe B. V. з часткою 85%.

Президенту корпорації "Рошен" В'ячеславу Москалевскому належить 13% через інвестфонд "Кондитеринвест", а ще чотирьом менеджерам – по 0,5%.

Як відомо, трастовий договір був укладений 14 січня 2016 року.

Як повідомлялося, Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак "у зв'язку з відсутністю покупців" 14 січня 2016 року президент заявив про підписання угоди, за якою передав свою частку в корпорації "Рошен" у незалежний "сліпий" траст.

На початку квітня вибухнув міжнародний скандал, пов'язаний із офшорами, у якому засвітився й Петро Порошенко.

Після цього юридичний і фінансовий радники Порошенка повідомляли, що трастовий договір було підписано 14 січня 2016 року того ж дня президент оголосив по це – ред.), і однією з його сторін виступила компанія Prime Asset Partners Limited (BVI).

Сам Порошенко стверджував, що створення компанії в офшорах було необхідне саме для передачі його активів у "сліпий траст" – і це була вимога Rothschild Trust. Президент запевняє, що ці його дії були прозорими і не для мінімізації податкового навантаження.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!