"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд ЄС: Україна має сплатити компенсацію Януковичу

П'ятниця, 8 квітня 2016, 12:13

Держава Україна, а також представники Віктора Януковича та його синів не досягли згоди щодо суми компенсації з боку офіційного Києва, через що наразі в Люксембурзі триває розгляд справи з цього приводу.

Про це в письмовому коментарі "Європейській правді" повідомив речник суду ЄС, розташованого в Люксембурзі, Балаш Легоцький.

"Можу підтвердити, що 15 березня були подані три позови від екс-президента Януковича та двох його синів, або спадкоємців (як відомо, Віктор Янукович-молодший загинув на Байкалі. - ЄП), які просять Суд визначити суму, котру має сплатити Україна", - заявив він.

Йдеться про наступні справи:

Реклама:

- Case T-346/14 DEP 
- Case T-347/14 DEP 
- Case T-348/14 DEP  

Легоцький підтвердив також, що раніше Суд ЄС виніс рішення, щоУкраїна має компенсувати юридичні витрати Януковичів, пов’язані зі спробою Києва увійти в санкційний процес в якості третьої сторони.

"Однак в рішенні суду лише принципово зазначалося, хто кому має заплатити, і не були визначені точні суми. Передбачалося, що сторона, яка входила в процес (Україна. - ЄП), та заявники погодять суму, яку перша мала заплатити другим.

В разі, якщо узгодити суму не вдається, це питання може бути винесене на розгляд Суду ЄС... Очевидно, сторони не дійшли згоди(щодо суми компенсації з боку України)", - розповів представник Суду ЄС.

Він, водночас, відмовився підтверджувати чи коментувати інформацію, оприлюднену нещодавно екс-главою Мінюсту Оленою Лукаш, про можливу компенсацію на суму 57 317,50 фунтів стерлінгів кожномузаявникові з родини Януковичів.

До винесення судом рішення по сумі компенсації з боку України, детальніша інформація з цього питання не буде публікуватися, наголосив він.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше Мін'юст стверджував, що не має платити компенсацію екс-президенту, та заявляв, що "не існує рішень немайнового характеру проти України на користь вказаних осіб (членів родини Януковича)". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: