Російський "Внєшекономбанк" докапіталізують за рахунок пенсіонерів

П'ятниця, 8 квітня 2016, 11:54

Докапіталізацію російського "Внєшекономбанку" проведуть за рахунок коштів із президентського резерву, сформованого з колишніх накопичувальних вкладів пенсіонерів.

Про це пишуть "Ведомости"з посиланням на федеральних чиновників.

"У бюджеті Росії на 2016 рік є президентський резерв - 342 млрд руб.: це колишні накопичувальні вклади пенсіонерів. Частина цих коштів - 150 млрд руб. - піде на підтримку ВЕБу цього року, операцію вже схвалено наглядовою радою ВЕБу (голова - прем'єр Дмитро Медведєв)", - зазначається у повідомленні.

Як повідомили виданню два федеральні чиновники з соціального й фінансового блоків і підтвердив високопоставлений чиновник, ідея взяти гроші на банк із "президентських" схвалена на самому верху.

Реклама:

Раніше стало відомо, що "Внєшнєекономбанк" Росії в майбутньому має намір піти з українського ринку, рішення буде прийнято після розробки нової стратегії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський "Внєшекономбанк" як акціонер "Промінвестбанку" вирішив докапіталізувати українську "дочку" в обсязі, відповідному вимогам НБУ за результатами стрес тестування.

15 лютого глава ВЕБ Володимир Дмитрієв в листі на адресу голови НБУ Валерії Гонтаревої повідомив про те, що ВЕБ у другій декаді лютого підтвердить рішення зборів акціонерів Промінвестбанку про докапіталізацію на суму близько 20 млрд гривень.

"Промінвестбанк" заснований в 1992 році. Його найбільшим акціонером на 1 жовтня 2015 року був "Внєшекономбанк" (99,39%).

Станом на 1 жовтня 2015 року за розміром чистих активів (55,885 млрд гривень) ПІБ займав 4 місце серед 123 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!