"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Офшорний скандал вдарив більше по Україні, ніж Росії - The Economist

П'ятниця, 8 квітня 2016, 11:36

Скандал довкола "панамських документів" нашкодив більше Україні, ніж Росії. Він стався саме в період політичної кризи в Києві та напередодні референдуму в Нідерландах щодо асоціації.

Про це йдеться в статті англійського The Ecomonist.

Там зазначається, що Кремль попереджав про атаку, а коли документи були опубліковані, у Путіна заявили, що чекали більшого.

Офшорний скандал не викликав хвилю обурення у росіян. Пікетувати проти Путіна вийшло лише декілька активістів, яких швидко затримали.

Реклама:

Видання наголошує, що думку росіян формує значною мірою російське ТБ. А воно приділило увагу панамським документам зовсім трішки, назвавши скандал інформвійною проти Путіна, куратори якої сидять в США.  

Самі ж росіяни, хоч і визнають, що в країні процвітає корупція, одначе змирилися з нею.

Натомість документи нашкодили більше українському президенту Порошенку, пише видання.

Офшорний скандал припав саме на період політичної кризи в Києві, коли розпуск Ради виглядає цілком можливим.  Крім того, він стався саме напередодні голосування в Нідерландах щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Результати референдуму виявилися приголомшливими для українців.

"У порівняння із урядом та парламентом,  інститут президента користувався певною довірою", - зазначила народний депутат Світлана Заліщук. Тепер, за її словами, війна всіх проти всіх увійшла в нову фразу. 

Як відомо, Порошенко опинився серед двох десятків українців, інформацією про таємні фірми яких володіла панамська фірма Mossack Fonseca. Згідно з документами, уже будучи президентом Порошенко заснував офшорну компанію на Британських Віргінських островах. У президента відкидають звинувачення.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: