"ДТЕК" Ахметова просить тимчасовий мораторій на виплату євробондів

П'ятниця, 8 квітня 2016, 10:24

"ДТЕК" Ріната Ахметова заявив про неможливість найближчим часом повністю оплачувати купони за єврооблігаціями на 910 млн доларів з погашенням в 2018 році.

Про це йдеться в біржовому повідомленні "ДТЕК", передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, компанія ініціює угоду про тимчасовий мораторій і звільнення від зобов'язань (standstill) терміном до 28 жовтня цього року.

"Мета - дозволити компанії створити стабільну платформу на період, протягом якого вона прагне вести переговори зі своїми кредиторами і завершити повномасштабну реструктуризацію структури капіталу", - говориться в повідомленні.

Реклама:

Як повідомлялося, "ДТЕК" на початку грудня 2015 року оголосив власникам своїх єврооблігацій, що планує запропонувати їм реструктуризувати ці зобов'язань в першому кварталі 2016 року.

Для спрощення процесу реструктуризації група закликала власників провести спільні консультації з метою формування комітету кредиторів, який би призначив фінансового радника і, в разі необхідності, вступив би в контакт з фінансовим консультантом "ДТЕК" - Rothschild.

Раніше, на початку жовтня 2015 року, холдингова компанія групи "ДТЕК" - DTEK Energy B.V. (Нідерланди), повідомила про збір реєстру власників єврооблігацій на 750 млн дол з терміном обігу до 2018 року в рамках проведеного стратегічного перегляду структури капіталу.

Менеджером зі збору реєстру була призначена міжнародна група Orient Capital.

"ДТЕК" 30 березня повідомив про намір найближчим часом оголосити пропозицію про реструктуризацію єврооблігацій на 750 млн дол зі ставкою 7,875% і погашенням 4 квітня 2018 року і єврооблігацій на 160 млн дол зі ставкою 10,375% і погашенням 28 березня 2018 року і до цього часу відмовилася від виплати купона за останніми з них.

Компанія відзначала, що купон буде виплачений відповідно до умов пропозиції про реструктуризацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!