"Ленінська кузня" Порошенка виготовить 4 катери для українських ВМС

П'ятниця, 8 квітня 2016, 09:34

У Києві на публічному акціонерному товаристві "Завод "Ленінська кузня" відбулася урочиста церемонія закладки чотирьох малих броньованих артилерійських катерів проекту 58155 для Військово-морських сил ЗСУ.

Про це повідомили у прес-центрі командування українських ВМС, пише "УНІАН".

Як зазначається, будівництво вказаних бойових одиниць відбуватиметься на замовлення Міністерства оборони України згідно Державному контракту, підписаному в березні 2016 року.

У заході взяли участь представники Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України, Військово-морських сил ЗСУ, ДК "Укроборонпром", керівництво та працівники підприємства.

Реклама:

Перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський зазначив: "Я вважаю, що це дуже важлива подія, тому що не може бути незалежною країна, у якій не будуються кораблі, не відбудовуються Збройні сили. І сьогоднішній захід є підтвердженням того, що ми рухаємося у напрямку зміцнення обороноздатності нашої держави".

Заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський підкреслив, що сьогоднішня закладка катерів є продовженням будівництва серії малих броньованих артилерійських катерів, два з якої вже проходять випробовування і в своєму класі відповідають усім технічним вимогам.

Нагадаємо, Ленінська кузня - суднобудівне підприємство в Києві, власником якого є Петро Порошенко. Є одним з найстаріших підприємств Києва. Засноване в 1862 році, з невеликих напівкустарних майстерень, за роки свого існування завод перетворився на сучасне підприємство, яке має технічний потенціал і всебічні можливості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!