Грузія узгодила з "Газпромом" транзит газу на колишніх умовах

П'ятниця, 8 квітня 2016, 08:52

Російська компанія "Газпром експорт" і "Компанія транспортування газу Грузії" погодили контракт на транзит газу, згідно з яким в 2016 році він буде проводитися на тих же умовах, що і раніше.

Про це повідомляє BBC.

Це означає, що в якості оплати за транзит Грузія отримуватиме 10% від обсягу транспортованого через Грузію російського газу. До цього грузинська сторона заявляла, що Росія наполягає на оплаті транзиту грошима, а не сировиною.

"Сторони остаточно узгодили текст контракту. Після проходження правових процедур грузинською стороною міністерство енергетики представить узгоджений контракт уряду", - Cказали в міністерстві енергетики Грузії.

Реклама:

Переговори з російським "Газпромом" залишалися в центрі політичних суперечок в Грузії, починаючи з осені минулого року, коли міністр енергетики Грузії Каха Каладзе зустрівся з главою російського газового монополіста Олексієм Міллером.

Частина опозиції і експертів побоювалася, що переговори призведуть до розширення співпраці з "Газпромом" і збільшать залежність Тбілісі від Москви.

Грузія в основному забезпечується природним газом з Азербайджану, але отримує 10% від загального обсягу газу, який транспортується з Росії через Грузію до Вірменії.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: