Нафта по 35 доларів ідеальна для сланцевих компаній США - Goldman Sachs

Четвер, 7 квітня 2016, 14:59

Ціни на нафту близько 35 доларів за барель комфортні для сланцевих нафтовидобувальників і геологорозвідувальних компаній США, на цьому рівні варто купувати їхні акції.

Таку думку висловили аналітики Goldman Sachs Group Inc, пишуть "Ведомости".

Збереження цін на нафту найближчим часом в діапазоні від 30 до 35 доларів за барель не змінить поведінки американських компаній і допоможе підняти вартість WTI до 55-60 доларів за барель в 2017 році, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на огляд Goldman.

Середня ціна нафти в другому кварталі становитме, за оцінками експертів, саме 35 доларів за барель, середньорічна - 38 доларів за барель, однак оцінка на 2017 рік помітно вище - 57,5 доларів за барель.

Реклама:

Поточний рівень цін вище собівартості видобутку нафти, але зате він стане запобыжником занадто ранньому відновленню виробництва на сланцевих родовищах, стверджують експерти.

"Ми розглядаємо свій нафтовий прогноз на другий квартал 2016 року як ідеалістичний сценарій. Ми б використовували волатильність для збільшення вкладень в акції виробників сланцевої нафти з найкращою продуктивністю і наступного ешелону", - йдеться в огляді Goldman.

Виходячи з цього, інвестбанк віддає перевагу таким компаніям, як піонер сланцевої видобутку нафти EOG Resources Inc., Diamondback Energy Inc. і PDC Energy Inc., а до "наступного ешелону" відносить Hess Corp., Cenovus Energy Inc., Anadarko Petroleum Corp., Encana Corp., Continental Resources Inc. і Whiting Petroleum Corp.

Goldman "менш схильний вірити в стійку заморозку або зниження видобутку ОПЕК", відзначається в огляді.

Аналітики банку прогнозують зростання видобутку ОПЕК на 600 тисяч барелів на добу в 2016 році і 500 тисяч барелів на добу в 2017 році. У США виробництво нафти може скоротитися цього року на 725 тисяч барелів на добу з 9 млн барелів на добу на початок квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!