"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Павленко: аграрії отримають 300 мільйонів на здешевлення процентної ставки по кредитах

Четвер, 7 квітня 2016, 14:11

Кабінет Міністрів України погодив виділення 300 мільйонів гривень державних коштів для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

Про це повідомив Міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, передає прес-служба Мінагро.

Як зазначається, кошти будуть спрямовані на здешевлення процентної ставки для малих і середніх сільськогосподарських підприємств.

Міністр підкреслив, що це дозволить сільгоспвиробникам, як і минулого року, залучити 7,8 млрд грн кредитів в рамках державної програми з компенсації відсотків за кредитами.

Реклама:

За його словами, компенсації будуть підлягати відсоткові ставки за кредитами, залученими для покриття таких витрат, як закупівля пально-мастильних матеріалів, насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, кормів, ветеринарних препаратів, молодняку сільськогосподарських тварин та птиці, обладнання для тваринницьких ферм і комплексів тощо.

"Виділення кредитних грошей створить сприятливі умови для залучення кредитів у банках, надасть можливість суб’єктам господарювання агропромислового комплексу отримати державну підтримку за залученими кредитами і, таким чином, поліпшить фінансовий стан аграріїв", - наголосив Павленко.

Він також додав, що  питання розподілу коштів повністю децентралізоване та рішення приймається на рівні областей.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!