"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗМІ: У тютюновій індустрії намічається технологічний прорив

Четвер, 7 квітня 2016, 13:33

На інвестиційному ринку спостерігається тенденція зростання вкладень в акції тютюнових компаній, поки самі компанії вкладають у виробництво продуктів зниженого ризику і електронних сигарет.

Про це, з посиланням на Bloomberg, передає видання "Бізнес".

Як зазначається, три великі американські тютюнові компанії - Reynolds, Altria і Philip Morris - за минулі два роки повернули своїм інвесторам 103%, 87% і 34% відповідно.

На конференції інвесторів, що пройла в Ньюпорті у лютому, виробник Reynolds American оголосив, що вважає 2015 року найкращим для сигаретної промисловості з точки зору обсягів реалізації продукції з часів 2006 року.

Реклама:

"До того ж, потік злиттів і поглинань за минулі кілька десятиліть залишив на тютюновому ринку лише кілька великих компаній. Ймовірно, коло гравців, продовжить звужуватися", - пише видання.

Багато тютюнових компаній вважають за краще співпрацювати в наукових дослідженнях нових продуктів і приймати участь у організації спільних підприємств.

В кінці 2013 року в Річмонді (США, штат Вірджинія), місті базування штаб квартир таких компаній як Altria і PhilipMorris, було оголошено про стратегічні програми запуску в серійне виробництво продуктів зниженого ризику і електронних сигарет.

Влітку 2015 року співпраця компаній включило в себе спільні дослідження, а також договір про обмін знаннями і технологіями.

Особлива увага приділяється дослідженням і розробкам альтернативних продуктів для курців: починаючи від електронних сигарет і жувального тютюну і закінчуючи нікотиновими ингаляторами і медикаментозними препаратами щодо відмови від куріння.

"На думку експертів ринку, наступним етапом в еволюції тютюнових виробів стане технологія "Heat-Not-Burn "(англ.," Нагрівати, але не спалювати "). Суть її полягає в тому, що тютюн замість того, щоб горіти, нагрівається", - пише видання.

Компанія Philip Morris інвестувала понад 2 млрд доларів на розробку різних альтернатив паління.

Зараз компанія активно інвестує в свій новий девайс - iQOS, заснований на технології "Heat-Not-Burn". Розробка покликана витіснити куріння звичайних сигарет.

Новинка очікує схвалення від Управління з контролю за продуктами харчування і лікарськими засобами США (FDA), але вже продається в таких країнах, як Італія, Швейцарія, Японія, Росія, Румунія. З лютого 2016 року цей винахід продається і в Україні.

Аналітики вважають, що iQOS може витіснити до 30% сигаретної промисловості на розвинених ринках до 2025р. Оскільки компанії активно інвестують в розвиток продуктів, що мають потенційний статус зниженого ризику для здоров'я, Euromonitor прогнозує, що глобальні продажі пристроїв, пов'язаних з парою, досягнуть 23 мільярдів доларів в 2019 році, і можуть скласти від 10 мільярдів доларів за 2015 рік.

Нові технології дозволили Wells Fargo додати акції Philip Morris в перелік найбільш вигідних активів на ринку в лютому 2016 року.

Бонні Херцог, керівник досліджень у напрямку тютюну, напоїв та міні-маркету Wells Fargo Securities, зазначила, що новий бізнес з розповсюдження iQOS може коштувати більше 27 доларів за акцію. Сам же Philip Morris в даний час стоїть в межах 96 доларів за акцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: