Ціни на нафту ростуть на тлі даних про низькі запаси в США

Четвер, 7 квітня 2016, 09:48

Світові ціни на нафту в четвер зростають, відіграючи дані про несподіване зниження запасів сировини в США: нафта марки Brent вперше з 1 квітня торгується вище 40 доларів за барель.

Про це, з посиланням на дані торгів, повідомляє "Прайм".

Станом на 8:12 ранку, вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,90% - до 40,20 долара за барель.

Травневі ф'ючерси на нафту марки WTI дорожчали на 1,19% - до 38,20 долара за барель.

Реклама:

У середу Міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 1 квітня, скоротилися на 4,9 мільйона барелів, або на 0,9% - до 529,9 мільйона барелів.

Аналітики, навпаки, вважали, що показник збільшився на 3,15 мільйона барелів. Видобуток нафти в США за тиждень, за даними міністерства, скоротилася на 0,15%, або на 14 тисяч барелів на добу - до 9,008 мільйона барелів на добу.

Деякі аналітики, проте, відзначають, що зростання цін може виявитися передчасним і не буде підтриманий фундаментальними факторами ринку.

Інвестори також продовжують стежити за повідомленнями про майбутню зустріч країн-членів ОПЕК та інших держав з заморожування видобутку нафти, яка запланована на 17 квітня в Досі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!