Кабмін скоротив регіональну мережу органів фінансового контролю

Середа, 6 квітня 2016, 17:52

Кабінет міністрів, за пропозицією Міністерства фінансів, скоротив кількість територіальних органів Державної фінансової інспекції України.

Відповідну постанову було ухвалено на засіданні Уряду 6 квітня, передає прес-служба Мінфіну.

Як зазначається, постанову Кабміну щодо скорочення кількості та реорганізації територіальних органів ДФІ ухвалено на виконання рішення про створення Державної аудиторської служби.

Зокрема, згідно з цією постановою, на базі 27 територіальних державних фінансових інспекцій буде створено 5 міжрегіональних територіальних органів Держаудитслужби, а саме - Північний офіс (м. Київ), Північно-східний офіс (м. Харків), Південний офіс (м. Одеса), Східний офіс (м. Дніпропетровськ), Західний офіс (м. Львів).

Реклама:

Кадровий склад створених територіальних органів буде оновлено з урахуванням результатів оцінювання компетентності працівників.

"Зокрема, за ініціативи Мінфіну Уряд уже затвердив граничу чисельність працівників Держаудитслужби на рівні 3 200 осіб, в т.ч. апарату – 520 осіб, територіальних органів – 2 680 осіб, що зумовлено розподілом мережі об’єктів державного сектору, які підконтрольні Держаудитслужбі (0.6 тис об’єктів підконтрольні центральному апарату, і 17,6 тис об’єктів – територіальним органам)", - говориться у повідомленні.

Як зазначається, реорганізація Державної фінансової інспекції (ДФІ) у Державну аудиторську службу, розпочата в жовтні 2015 року, стала одним з кроків підвищення фінансової дисципліни у державному секторі економіки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!