Перехід на цифрове телебачення відклали на рік

Середа, 6 квітня 2016, 15:15

Кабінету міністрів відклав на рік, до 30 червня 2017 року, повний перехід з аналогового на цифрове ефірне телебачення.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

"Мова йде про створення державної компанії, яка буде впроваджувати цифрове телебачення. Для того, щоб впровадити державне цифрове телебачення в Україні необхідно мати відповідний частотний ресурс, який на сьогодні задіяний компанією ("Зеонбуд" - Ред.)", - сказав глава Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Леонід Євдоченко.

У свою чергу міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що компанія "Зеонбуд", яка транслює телеканали в цифровому режимі, контролюється родиною Віктора Януковича.

Реклама:

"Якби ми зараз перейшли на цифру, і монополістом в цьому питанні була б компанія, яка належить, зокрема, сім'ї Януковича - то менеджер цієї компанії одним рухом зміг би вимкнути всі телеканали і радіостанції в ефірі на території України... Це питання національної безпеки", - сказав він.

Стець зазначив, що для переходу на цифрове ТБ життєво необхідно вирішити питання з майбутнім "Зеонбуду" і зробити це може Верховна Рада, наприклад, прийнявши законопроект "Самопомочі" про націоналізацію цієї компанії.

"Я звертаюся до парламенту з тим, щоб вони нарешті позбавили нас від цієї гидоти на прізвище Янукович", - резюмував він.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!