"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У IFC кажуть, що інвестиції в Україну падають

Середа, 6 квітня 2016, 14:25

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) відзначає скорочення темпів інвестування у 2015 році в порівнянні з 2014 через загальноекономічну ситуацію в країні.

Про це у коментарі "ЕП" повідомив голова регіонального представництва МФК в Україні та Білорусі Руфат Алімарданов.

За його словами, рекордним для IFC роком став 2014 фінансовий рік, коли було профінансовано проектів на суму 470 млн дол.

"Темпи інвестування в 2015 фінансовому році були нижчими. Це пов'язано як з загальною макроекономічною ситуацією в Україні, так і з наявністю проектів, спрямованих на розвиток" - повідомив Алімарданов.

Реклама:

IFC надає кредити лише в доларах та євро, що робить їх доступними для експортерів, йдеться у коментарі.

"Ми сподіваємося, що в недалекому майбутньому зможемо почати надавати фінансування в національній валюті, що допоможе розширити доступ до довгострокового фінансування для більш широкого кола українських компаній", - сказав Алімарданов.

У цілому з 2004 корпорація івестувала у Україну понад 3,2 млрд дол.

Найменший проект - інвестиції в капітал на 3,5 млн дол в компанію DeNovo на підтримку створення зеленого дата-центру.

Найбільший - пакет фінансування в 200 млн дол. для компанії МХП, який включав як кошти IFC, так і кошти інших інвесторів.

IFC  - міжнародна фінансова організація, яка працює у більш ніж 100 країнах світу. Корпорація інвестує в проекти розвитку лише в приватному секторі. У 2015 році, за словами Руфата Алімарданова, найбільші обсяги кредитування IFC були спрямовані на підтримку проектів в Індії, Китаї та Туреччині.

Саміра Аббасова, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: