СБУ запевнила, що не перешкоджає роботі Одеської митниці

Середа, 6 квітня 2016, 13:29

СБУ спростовує заяву керівництва Одеської митниці про нібито блокування спецслужбою роботи установи, зокрема через перевірку стану охорони державної таємниці.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, співробітники СБУ, діючи виключно в правовому полі, виявили численні порушення на Одеській митниці вимог закону України "Про державну таємницю".

Зокрема, жоден з керівників Одеської митниці, включаючи начальника, не подав документи для оформлення допуску та доступу до держтаємниці відповідно до чинного законодавства.

Реклама:

"Керівництво Одеської митниці неодноразово ігнорувало письмові нагадування з боку начальника режимно-секретного підрозділу установи щодо необхідності оформлення зазначених допусків. Тож керівництво митниці не може і не має права ознайомитися, накладати резолюції та підписувати таємні документи, з якими безпосередньо пов’язане виконання ними своїх посадових обов’язків",- йдеться у повідомленні.

Згідно із повідомленням, за результатами перевірки та з урахуванням виявлених численних порушень, СБ України прийнято рішення щодо призупинення дії спецдозволу Одеської митниці Державної фіскальної служби на провадження діяльності, пов’язаної із державною таємницею.

Як відомо, раніше голова Одеськеої митниці Юлія Марушевська заявила, що на митниці проходять постійні перевірки працівниками спецслужб.

"Сьогодні на Одеській митниці знаходиться СБУ, внутрішня безпека, перевірка від ДФС. Сьогодні Одеську митницю атакують з усіх боків", - зазначила начальник Одеської митниці.

"У нас київські чиновники забирають вантажі, обкрадаючи кожного одесита і кожного мешканця одеського регіону. Нам погрожують кримінальними провадженнями. Це все ставить під загрозу існування цієї реформи", - підсумувала вона.

Як повідомлялося раніше, митниці направили маже мільярд гривеньна розвиток інфраструктури у регіонах завдяки перевиконанню плану, з моменту старту "експеримента".

Одеська митниця направила 92,2 млн гривень за той же період, переважно в лютому-січні 2016 року. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!