"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський ВЕБ планує піти з українського ринку - ЗМІ

Вівторок, 5 квітня 2016, 16:07

"Внєшнєекономбанк" Росії в майбутньому має намір піти з українського ринку, рішення буде прийнято після розробки нової стратегії

Про це повідомив журналістам глава держкорпорації Сергій Горьков, пише Прайм.

"Довгострокова перспектива - ми будемо розглядати можливості виходу з ринку України. Поки ми переговори з цього приводу не вели, але для нас з точки стратегії, напевно, буде важливо в майбутньому з ринку вийти. Тому що все таки "ВЕБ" - інститут розвитку в Росії - має комерційний банк в Україні. Не дуже складається з точки зору стратегії. Але рішення це буде сформовано, коли ми виробимо стратегію", - сказав Горьков.

Раніше у вівторок він повідомив, що в п'ятницю зустрічався з головою Нацбанку України Валерією Гонтаревою і обговорював долю Промінвестбанку - української "дочки" ВЕБа.

Реклама:

За словами Горькова, ситуація з ліквідністю в "Промінвестбанку" нормалізувалася, і він очікує, що Нацбанк на цьому тижні прийме рішення про виведення банку зі списку проблемних.

Як повідомляли раніше ЗМІ, Російський "Внєшєкономбанк" розглядає можливість продажу проблемних активів своєї української дочірньої фінустанови "Промінвестбанку".

Нагадаємо, "Промінвестбанк" в 2015 році отримав збиток 18,06 мільярда гривень.

Як повідомлялося, 15 лютого глава ВЕБ Володимир Дмитрієв в листі на адресу голови НБУ Валерії Гонтаревої повідомив про те, що Внєшекономбанк у другій декаді лютого підтвердить рішення зборів акціонерів "Промінвестбанку" про докапіталізацію на суму близько 20 млрд гривень.

"Промінвестбанк" заснований в 1992 році. Його найбільшим акціонером на 1 жовтня 2015 року був "Внєшекономбанк"(99,39%).

Станом на 1 жовтня 2015 року за розміром чистих активів (55,885 млрд гривень) ПІБ займав 4 місце серед 123 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: