"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польська PGNiG хоче продавати газ за межами країни

Вівторок, 5 квітня 2016, 14:56

Найбільша в Польщі газова компанія PGNiG має намір почати продаж блакитного палива на зарубіжні ринки, а також переглянути довгострокові контракти поставок для скорочення вартості імпорту.

Про це йдеться в оновленій стратегії компанії, передає Рейтер.

Польща споживає близько 16 млрд кубічних метрів газу щорічно. Велика частина палива поставляється з Росії за довгостроковим контрактом між державною PGNiG і російським "Газпромом", який діє до 2022 року.

Тепер PGNiG має намір домовитися про альтернативні поставки після закінчення поточного контракту.

Реклама:

Перший польський СПГ-термінал, розташований на Балтійському морі, буде готовий до перших комерційних відвантажень в липні. Країна також планує провести трубопровід в Норвегію.

Компанія повідомила, що через різке падіння цін на нафту і газ на глобальних ринках буде прагнути до зміни цінової політики довгострокових контрактів на поставки газу, один з яких укладено з "Газпромом", а інший - з Qatargas.

Для збалансованості газового портфеля на тлі лібералізації польського ринку газу PGNiG повідомила, що планує поставляти певну кількість газу на міжнародні ринки.

В оновленій стратегії PGNiG підвищила прогноз прибутку за скоригованим показником EBITDA до 2022 року до 7,4 мільярда злотих (1,98 мільярда доларів) з раніше оголошеного прогнозу в 7 мільярдів злотих.

Інвестиції, за прогнозами компанії, становитимуть 40-50 мільярдів злотих до 2022 року, при цьому відношення чистого боргу до EBITDA становитиме менше 2,0.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!