Україна збільшила транзит російського газу на 51%

Вівторок, 5 квітня 2016, 14:35

Україна в січні-березні 2016 року збільшила транспортування природного газу через вітчизняну газотранспортну систему для споживачів Європи  на 6,6 млрд кубометрів до 19,4 млрд кубометрів, що на 51,4% більше за показники аналогічного періоду минулого року.

Про це йдеться у повідомленні ПАТ "Укртрансгаз".

За оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту, добовий режим транспортування блакитного палива для потреб європейських споживачів складає 193 млн кубометрів.

"Традиційно усі заявки країн-імпортерів російського газу виконуються своєчасно та в повному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, "Укртрансгаз" в січні-лютому поточного року для споживачів Європи та Молдови через вітчизняну ГТС протранспортував 12,6 млрд кубометрів блакитного палива, що на 58,6% або 4,6 млрд кубометрів більше ніж за аналогічний період 2015 року.

Раніше повідомлялося, що Росія скасувала знижку на газ, який Україна не купує вже 125 днів.

Як відомо, Україна в 2015 році фактично відмовилася від закупівель російського газу.

При цьому, як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" в даний час закуповує газ в Європі по 180 доларів за 1 тисячу кубометрів, повна ціна після транспортування становить близько 200 доларів за 1 тисячу кубометрів.

В українських підземних газових сховищах, за станом на 14 березня, зберігалося 9,436 млрд кубометрів газу - рекордний показник за останні 5 років.

Нагадаємо, у лютому компанія "Укртрансгаз" запустила лічильник, який рахує кількість днів, які Україна прожила без імпорту газу з Російської Федерації. 

Станом на ранок 31 березня Україна не імпортує газ з РФ вже протягом 125 днів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!