Група ICU відхрестилася від бізнес-зв'язків з російськими чиновниками

Понеділок, 4 квітня 2016, 20:28

Група ICU не підтримує бізнес-зв'язки з російським чиновником і першим заступником президента російського державного банку "ВТБ" Юрієм Соловйовим.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі групи, коментуючи публікації в ЗМІ.

За інформацією ICU, компанія Cordova Management Limited, яка належить дружині Соловйова Галині Улютиній, стала інвестором групи в 2010 році і виступила одним із засновників ICU Holdings Limited, холдингової компанії групи.

"Влітку 2014 року Cordova Management Limited повністю продала акції ICU Holdings Limited, які належали їй. До того, перед призначенням головою НБУ, Валерія Гонтарева продала пакет акцій ICU Holdings Limited, що належав їй", - йдеться в коментарі.

Реклама:

Також повідомляється, що в даний час ICU Holdings Limited володіють Пасенюк і Костянтин Стеценко з частками по 41,7995%, а також міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин з часткою 9,9963%, акції якого передані в управління, та керівник аналітичного відділу ICU Олександр Вальчишен з часткою 6,5847%.

У коментарі підкреслюється, що структура власності групи є абсолютно прозорою, дозволяє ідентифікувати всіх кінцевих бенефіціарних власників, які в сукупності володіють 100% групи, і наведена на сайті банку "Авангард", що входить до групи ICU.

Також група звертає увагу, що вичерпна інформація про структуру її власності надана Антимонопольному комітету і надається на регулярній основі в рамках законодавства Національному банку, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, Нацкомісії з регулювання ринку фінансових послуг.

Раніше про відсутність жодних бізнес-зв'язків, в тому числі з російським чиновником і першим заступником президента російського державного банку "ВТБ" Юрієм Соловйовим, заявила Гонтарева, аргументуючи це продажем свого бізнесу у 2014 році у зв'язку з призначенням її на посаду голови НБУ.

Як відомо, у неділю десятки світових ЗМІ одночасно опублікували величезне розслідування, в якому розкривається причетність багатьох світових лідерів і відомих людей різних професій до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях.

Серед них, крім інших, виявилися президент України Петро Порошенко і Росії – Володимир Путін.

В цих документах також вказувалося, що чверть ICU до недавнього часу належала дружині Юрія Соловйова (заступник голови Внешторгбанку Росії), при цьому офшорні компанії під управлінням ICU отримували позики під його офшори.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!