Білоус: борг ОПЗ перед Фірташем не завадить приватизації

Понеділок, 4 квітня 2016, 20:02

Ухвала Стокгольмського суду щодо ПАТ "Одеський припортовий завод" не має жодного відношення до приватизації підприємства.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав голова Фонду державного майна Ігор Білоус.

Білоус повідомив, що Фонд державного майна отримав ухвалу Стокгольмського арбітражу і, нарешті, може прокоментувати її.

"По-перше, переклад, поширений в ЗМІ, виявився неправильним. В ухвалі йдеться про наказ утриматися від відчуження нерухомого майна ОПЗ, яке насправді ніхто відчужувати не збирався", - заявив голова ФДМУ.

Реклама:

За його словами, навіть реструктуризація боргу, яку активно обговорювали впродовж останніх місяців на засіданнях робочої групи з USAID, не передбачає дій з нерухомістю заводу.

"По-друге, тепер з повним правом можу повторити ще раз: ухвала арбітражного суду не має жодного відношення до приватизації. Приватизація - це продаж акцій, який завжди передбачає перехід усіх зобов’язань підприємства до нового власника", - написав Білоус.

"Більше того: ухвала не тільки не забороняє приватизацію - в ній представник Арбітражу окремо наголошує, що жодним чином не хотів би втручатися в приватизаційний процес, який відбувається в Україні", - зазначив голова ФДМУ.

Він наголосив, що борг перед Group DF не є новиною ні для ОПЗ, ні для ФДМУ, ні для уряду, ні для потенційних покупців.

"З появою цієї ухвали Стокгольмського Арбітражу, яка визвала такий ажіотаж, насправді нічого не змінилося. Ми як шукали, так і шукаємо шляхів вирішення проблеми, розуміючи при цьому, що борг не заважає приватизації. І усі інвестори це розуміють", - підсумував Білоус.

Раніше повідомлялося, що Стокгольмський арбітраж задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа і наказав ПАТ "Одеський припортовий завод" до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження своїх необоротних активів.

Голова ФДМУ Ігор Білоус повідомив, що рішення Стокгольмського суду жодним чином не вплине на плани щодо приватизації ОПЗ і на процеси, які вже було розпочато і які ніхто не збирається зупиняти.

Як відомо, Фонд держмайна України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ "Одеський припортовий завод" у другій половині травня і провести його в червні.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Дмитра Фірташа в спробі банкрутства Одеського припортового заводу шляхом створення штучних боргів за газ.

Як відомо, всі рішення арбітражу, а саме торгової палати Стокгольмського суду, повинні бути підтверджені на території України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!