"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У панамських документах фігурують Азаров та Іванющенко

Понеділок, 4 квітня 2016, 19:02

У панамських документах як власники офшорів засвілився соратник Януковича Юрій Іванющенко та син екс-прем’єра Олексій Азаров.

Про це пише британське видання The Guardian.

Азаров-молодший, як ідеться в статті, у 2012 році під час прем’єрства свого батька заснував на Британських Віргінських островах 26 фірм. Серед них Lazonby Group Holdings Ltd, якою управляє Bridgewaters, компанія з фінансових послуг на острові Мен.  

У статті нагадується, що у квітні Азаров-молодший потрапив під санкції ЄС, однак в січня 2015 року з нього їх зняли. Таким чином, були розморожені його офшорні рахунки у кіпрському Hellenic Bank та швейцарському Julius Baer bank.

Реклама:

Також там зазначається, що Порошенка критикують за небажання розслідувати зловживання проти команди Януковича, розслідування почалося лише проти кількох із них.

Критики припускають, що Порошенко боїться програшу на наступних президентських виборах та реваншу екс-регіоналів.

Ще один соратник Януковича Юрій Іванющенко, як вказують документи, також має компанії в офшорі.

Дружина Іванющенка Ірина, згідно із документами, є власником компанії Ireton Commercial Ltd, зареєстрованої на Британських Віргінських островах. Син Іванющенка Арсен володіє the Skyrose Group, власника акцій величезного ринку під Одесою ("Сьомий кілометр" - УП).

Як зазначає автор статті Люк Хардінг (Luke Harding), ні Іванющенко, ні Азаров не відповіли на запити щодо коментарів. 

У неділю з'явилася інформація з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно трьох українців – президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.

Розслідування про офшори Порошенка можна почитати тут.

НАБУ вже заявило, що згідно із законодавством чинний президент не є підслідною НАБУ особою.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: