"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗМІ: Фірташ через суд хоче отримати привілеї під час приватизації ОПЗ

Понеділок, 4 квітня 2016, 18:12

Постанова Стокгольмського арбітражного суду, що забороняє до 31 серпня 2016 року відчуження ВАТ "Одеський припортовий завод", може бути спробою Дмитра Фірташа взяти участь в приватизації заводу.

Про це пише "Ліга.Бізнес".

За словами представників Фонду державного майна, Фірташ не втратив інтерес до приватизації ОПЗ.

"Для участі в конкурсі він може створюватиме консорціум з однією з міжнародних компаній. У цьому випадку борг в 193 млн доларів перед Ostchem буде грати роль дисконту на ціну продажу", - заявив один з керівників ФДМУ.

Реклама:

Представники ФДМУ неодноразово заявляли, що серед потенційних покупців ОПЗ структур Фірташа немає, а новим власником повинен стати іноземний інвестор.

ФДМУ зараз обговорює кілька варіантів вирішення проблеми: продавати завод з боргом, реструктуризувати борг, або замістити його державним кредитом.

"Єдине, на що рішення суду може вплинути, - це на наші наміри якомога швидше прийняти рішення по боргу ОПЗ перед Фірташем", - говорить глава ФДМУ Ігор Білоус.

Нагадаємо, 31 березня 2016 року Стокгольмський арбітраж задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа і наказав ПАТ "Одеський припортовий завод" до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження своїх необоротних активів.

Голова ФДМУ Ігор Білоус повідомив, що рішення Стокгольмського суду жодним чином не вплине на плани щодо приватизації ОПЗ і на процеси, які вже було розпочато і які ніхто не збирається зупиняти.

Як відомо, Фонд держмайна України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ "Одеський припортовий завод" у другій половині травня і провести його в червні.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Дмитра Фірташа в спробі банкрутства Одеського припортового заводу шляхом створення штучних боргів за газ.

Як відомо, всі рішення арбітражу, а саме торгової палати Стокгольмського суду, повинні бути підтверджені на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: