"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У РФ підрахували, скільки росіян знаходиться на межі банкрутства

Понеділок, 4 квітня 2016, 16:09

Близько 1,4% від загального числа позичальників з відкритими рахунками відповідають критеріям банкрутства.

Про це свідчать дані Об'єднаного кредитного бюро, передає "РИА Новости".

"Під дію закону про банкрутство потрапляють близько 593 тисяч росіян, це близько 1,4% від загального числа позичальників з відкритими рахунками. Це громадяни з сумою боргу понад 500 тисяч рублів за одним або кількома кредитами, платежі за якими не вносилися 90 і більше днів", - йдеться у повідомленні.

ОКБ зазначає, що відповідно до законодавства РФ громадяни, чий сукупний борг становить понад 500 тисяч рублів, повинні звернутися до суду із заявою про визнання їх банкрутами, якщо вони не можуть виконувати зобов'язання перед кредиторами.

Реклама:

Крім того, громадяни, які відчувають труднощі з погашенням кредитів, можуть добровільно розпочати процедуру банкрутства незалежно від суми свого боргу.

За даними бюро, до числа регіонів з найбільшою кількістю позичальників-банкрутів входять Москва, Московська область, Санкт-Петербург, Краснодарський і Красноярський краї, Свердловська, Ростовська, Челябінська, Самарська області і Башкортостан.

У топ-10 регіонів з найменшою кількістю позичальників, які підпадають під закон про банкрутство, входять Ненецький і Чукотський автономні округи, Єврейська автономна область, Алтай, Інгушетія, Тува, Чечня, Магаданська область, Марій-Ел і Камчатський край.

Об'єднане кредитне бюро працює з 2004 року і входить до трійки найбільших кредитних бюро Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!