У Путіна "розчаровані" розслідуванням щодо офшорів

Понеділок, 4 квітня 2016, 14:29

У Кремлі "розчаровані якістю" журналістського розслідування щодо офшорів, очікували "більш кваліфікованої роботи".

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляють"РИА Новости".

"Чекали, анонсували, ці дії продовжилися. Зізнаюся, що чекали ми, звичайно, більш кваліфікованих підсумків роботи цього журналістського співтовариства. По суті, не так багато чогось нового було озвучено, і тут я швидше можу висловити, напевно, розчарування. Все-таки багато в чому, принаймні коли йдеться про це співтовариство, традиції якісних журналістських розслідувань канули в Лету", - сказав він журналістам.

При цьому Пєсков пов'язав публікацію цього розслідування з "успіхами Росії в Сирії, які намагаються замовчувати та інформаційно перебивати".

Реклама:

"Якщо згадати ту ж ситуацію з Пальмірою, стратегічний переворот в Сирії за підтримки Росії - очевидний успіх, але інформаційно фігурував мало, певна тенденція замовчування. Безумовно, такий ось ряд потенційно позитивний інформаційний потрібно було перебивати. Ось багато у чому ми схильні пов'язувати з такими проявами", - вважає Пісків.

Також він розкритикував журналістське співтовариство, яке опублікувало розслідування і заявив, що воно фінансується ворогами Росії.

"Очевидно, що там багато журналістів, напевно, основною професією яких навряд чи є журналістика. Багато представників колишніх співробітників Держдепу і Центрального розвідувального управління, інших спецслужб. Знаємо, хто фінансує цю організацію. Це теж досить відкрита інформація, але говорить сама за себе, я маю на увазі з точки зору ангажованості та передбачуваності методики цих товаришів", - сказав він.

"Багато чого, що бракує, вони не гребують, вигадують. І, напевно, ви мали можливість почитати це в опублікованих матеріалах, підтасовують", – додав Пєсков.

Він також вважає, що "путінофобія на Заході досягла такого градусу, що апріорі не можна говорити про Росію добре".

"Одночасно, звичайно, такі дії, з нашої точки зору, орієнтовані і на зовнішнє споживання. Очевидним також є, що зовні градус путінофобії досяг такого рівня, що, фактично, добре говорити про Росію, або про якісь дії Росії, про успіхи Росії не можна апріорі. Погано говорити потрібно, потрібно говорити погано багато, рясно, а коли говорити нема чого, треба щось куховарити", - заявив він.

Пєсков традиційно додав, що таким чином ситуацію в Росії "намагаються розгойдати".

"Власне фігурують і інші глави держав, але згадуються і публікуються фотографії тільки Путіна. Тому що Путін, Росія, наша країна, наша стабільність, наші майбутні вибори – це основна мета – саме розгойдати ситуацію. Робота в цьому плані малоефективна, скажімо так, навряд чи вона дійсно здатна надати якийсь негативний вплив багато в чому через свою некваліфікованість", - вважає прес-секретар Путіна.

Також він спростував причетність своєї дружини Тетяни Навки до офшорним компаній. Її ім'я також фігурувало в цьому розслідуванні.

"Справа в тому, що у моєї дружини ніколи не було і немає офшорних компаній. Вона ніколи їх не відкривала і, відповідно, не могла закривати ... Виходячи з цього, я в особистому плані схильний піддавати сумніву достовірність та інші твердження. Просто це я кажу те, в чому я впевнений, те, що стосується особисто мене", – запевнив Пєсков.

Як відомо, у неділю десятки світових ЗМІ одночасно опублікували величезне розслідування, в якому розкривається причетність багатьох світових лідерів і відомих людей різних професій до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях. Серед них, крім інших, виявилися президент України Петро Порошенко і Росії - Володимир Путін.

Окрема увага приділяється російському віолончелісту і близькому другові Путіна Сергію Ролдугіну. Згідно з розслідуванням, він є номінальним власником багатомільярдної бізнес-імперії Путіна та його оточення.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: