"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Турецька компанія пропонує побудувати зерновий термінал в Одесі

Понеділок, 4 квітня 2016, 13:52

Компанія Molino (Туреччина) запропонувала інвесторам побудувати сучасний зерноперевалочний комплекс з високою швидкістю завантаження судна.

Про це передає ЦТС.

Віце-президент компанії Салім Алабейі зазначив, що головною проблемою українських портів є застаріле обладнання.

"Виробничі процеси йдуть повільно, втрачається час. Багато транспортних компанії не хочуть працювати в Україні, не бажаючи втрачати час", - заявив він.

Реклама:

Він запропонував проект споруди зернового терміналу з можливістю одночасного завантаження двох суден класу "панамакс" і прийому (вивантаження) зерна з вантажівок, залізничних вагонів і морських судів (в разі імпорту).

"Обладнання дозволяє завантажувати обидва суховантажі з інтенсивністю 1200 тонн на годину, тобто в цілому - 2400 тонн на годину. Неважко підрахувати, що "панамакс" можна завантажити за один день, тоді як сьогодні такі судна іноді стоять в Україні тиждень", - підкреслив представник турецької компанії, додавши, що швидкість розвантаження вантажівок і вагонів складає 200 тонн на годину, судів - 600 тонн на годину.

За його словами, проект пропонується для Одеси, але може бути реалізований в будь-якому порту України.

Необхідна територія для його реалізації - 170 тис. кв. метрів, вартість проекту "під ключ" - 150 млн дол, при цьому він окупиться, за запевненням топ-менеджера Molino, протягом чотирьох років.

Компанія Molino з 1965 року займається виробництвом обладнання для переробки харчової продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!