Укравтодор показуватиме водіям, де вестиме ремонт

Понеділок, 4 квітня 2016, 12:24

Укравтодор розпочав роботу над інтерактивною картою стану українських автошляхів і запустив спільний проект з компанією Яндекс.Україна. 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, Укравтодор інформуватиме про стан проїзду українськими автошляхами за допомогою сервісів Яндекс.Карти і Навігатор.

"Користуючись цими додатками, кожен водій матиме змогу дізнатися про усі ремонтні роботи та несанкціоновані перекриття на автошляхах загального користування", - говориться у повідомленні.

Реклама:

Диспетчера Держагенства вже працюють з програмою і наносять на карту актуальну інформацію про стан автомобільних доріг у регіонах та ускладнення дорожнього руху у наслідок дорожньо-транспортних пригод, ремонту, погодних умов та акцій протесту.

"Користуючись цією картою, водії, які зібралися у дорогу, можуть перевірити чи вільний той автошлях, який вони обрали. Якщо ж траса частково перекрита, то скільки полос залишається для руху. А якщо дорога з якихось причин заблокована взагалі, додаток допоможе водіям побудувати найоптимальніший об’їзний маршрут", - повідомляє прес-служба. 

Як зазначається, користувачі доріг також можуть наносити на карту свої мітки. 

"Ми вирішили співпрацювати з Яндексом, тому що вони мають одну з найоптимальніших та найзручніших карт для наших користувачів доріг. Кожен 8-й водій користується додатком Яндекс.Навігатор. У Києві, мабуть, кожен третій", – прокоментував запуск проекту Голова Укравтодору Андрій Батищев. 

За його словами, співробітництво з  компанією Яндекс.Україна повністю безкоштовне. 

 "16 березня ми підписали Меморандум про співпрацю, за яким передбачено безкоштовне розміщення інформації. Через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі – це неабиякий плюс. Укравтодор сподівається що й інші розробники геоінформаційних систем підтримають цю ініціативу", – зазначив Батищев. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: