Панама пообіцяла співпрацювати з судами по офшорам

Понеділок, 4 квітня 2016, 09:09

Влада Панами готова до співпраці з судами у справах, які можуть бути порушені після публікації міжнародного журналістського розслідування про угоди, що проводилися через панамські офшорні компанії.

Про це повідомляє Associated Press.

За словами президента Панами Хуана Карлоса Варела, викриття не стануть приводом для того, щоб уряд країни відмовився від політики "нульової терпимості" до будь-якої незаконної діяльності у фінансовій індустрії Панами.

Як відомо, міжнародні журналісти-розслідувачі і ціла низка великих ЗМІ одночасно опублікували великі матеріали про іменитих власників великих офшорів, серед яких багато впливових людей.

Реклама:

Ці документи потрапили в розпорядження німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка їх надала в розпорядження своїх колег з Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ — International Consortium of Investigative Journalists) і Центру по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP— Organized Crime and Corruption Reporting Project).

На OCCRP опубліковані матеріали, крім інших, стосовно українців – президентаПетра Порошенка, міського голови Одеси Генадія Труханова, екс-прем'єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.

Частину розслідування про податкові маневри Порошенка можна почитати тут.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!