Експерти попередили про падіння цін на нафту до 30 доларів за барель

Субота, 30 квітня 2016, 10:17

Експерти вважають, що ситуація на нафтовому ринку нагадує те, що відбувалося в минулому році, коли зниження котирувань відновилося в травні після деякої перерви.

Таку думку висловили опитані агентством Bloomberg представники Commerzbank, BNP Paribas і UBS Group.

На їхню думку, зростання цін на нафту на 70% в порівнянні з січневими мінімумами нагадує те, що відбувалося на ринку в минулому році. Тоді барель Brent виріс навесні до 68 дол за барель, однак в травні цей тренд вичерпав себе.

На думку експертів BNP і UBS, вже в найближчі тижні котирування можуть повернутися до позначки в 30 дол за барель.

Реклама:

"Існують небезпечні паралелі з 2015 роком. Ринок вже перегрітий, а корекція запізнилася", - заявив агентству представник Commerzbank Еуген Вайнберг.

Bloomberg зазначає, що на зростання цін вплинула нестабільна ситуація в Нігерії, Іраку та Кувейті, де стався страйк працівників нафтової галузі. Причому на ситуації не позначилася в тому числі невдача переговорів у Досі, де країни ОПЕК і найбільші виробники не зуміли домовитися з приводу заморожування рівня видобутку на січневому рівні.

Однак експерти вказують на фактор сланцевої нафти.

"Зростання цін може бути самогубством, оскільки воно надихає виробників сланцевої нафти в США", - вказує Гаррі Чілінгіріан з BNP Paribas.

У французькому банку вважають, що збереження цін на нафту на низькому рівні могло б задавити американських виробників.

Як повідомлялося, за даними агенства, країни ОПЕК в квітні збільшили видобуток нафти до рекордного рівня з 1989 року, коли Bloomberg почав проводити свої дослідження.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!