"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗМІ знайшли 2 мільярди доларів в пов'язаних з Путіним офшорах

Неділя, 3 квітня 2016, 23:18

Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) оцінив статки президента Росії Володимира Путіна в 2 млрд доларів.

Значна частина коштів зареєстрована в офшорах Панами, повідомляє організація в своєму розслідуванні.

У розслідуванні журналісти посилаються на "безпрецедентний витік мільйонів документів" з бази даних Mossack Fonseka, четвертої по величині в світі офшорної юридичної фірми.

За отриманою журналістами інформацією, у президента Росії нібито є мережа секретних офшорів, в яких зберігається близько двох мільярдів доларів.

Реклама:

Автори відзначають, що ім'я президента не фігурує ні в одному із записів, проте отримані в ході розслідування дані говорять про те, що "друзі" президента заробили мільйони від угод, які не могли бути здійснені без його протекції.

У розслідуванні фігурує ім'я музиканта Сергія Ролдугіна, якого називають найкращим другом Володимира Путіна і хресним батьком його першої доньки Марії.

За даними авторів, саме на Ролдугіна зареєстровані офшорні компанії, на рахунку яких через банки в Росії, Швейцарії та на Кіпрі надходили великі кошти від російських корпорацій.

Зареєструвати офшори на Панамі допомагала Mossack Fonseca, а саму мережу вибудував банк "Росія", проти якого США і ЄС ввели санкції в 2014 році.

Розкривають вони і таємні дії банків, компаній і людей, близьких до Путіна: тільки одна операція пов'язаних з ними офшорних компаній коштувала 200 млн дол.

Згідно з документами, наближені до Путіна люди маскували платежі, оформляли документи заднім числом і таким чином отримували прихований вплив в медіабізнесі і автомобільній галузі Росії.

Стверджується, що Путін зберігає близькі стосунки з Сергієм Ролдугіним (російський віолончеліст, якого ЗМІ називали другом Путіна і акціонером банку "Росія"), і там повідомляється, що той займається бізнесом, і що це має безпосереднє відношення до президента, і що це є не чим іншим, як президентськими махінаціями".

Як відомо, 31 березня агентство Reuters опублікувало матеріал про партнера Аркадія Ротенберга Григорія Баєвського, який, як стверджує агентство, передавав або продавав нерухомість кільком жінкам, "пов'язаних з президентом Володимиром Путіним".

Дождь

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!