"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко пояснив, чому відрізняються цифри у списках переселенців

Неділя, 3 квітня 2016, 17:14

Міністр соціальної політики України Павло Розенко пояснив, чому цифри про кількість переселенців Міжвідомчого штабу та Мінсоцполітики дуже різняться.

Статтю щодо цих даних, опубліковану у "Дзеркалі тижня", він прокоментував в ефірі "112" телеканалу, пише "Укрінформ".

"Щодо цифр Державної служби надзвичайних ситуацій і Міністерства соцполітики: я уже рік про це говорю - ці дві цифри є абсолютно різними за своєю природою і своєю суттю. Це два різних обліки", - сказав Розенко.

Так, міністр пояснив, що ДСНС або так званий Міжвідомчий штаб фіксує тих переселенців, які звертаються до них за допомогою, а Мінсоцполітики реєструє лише тих осіб, які мають статус переселенця.

Реклама:

"Які не обов'язково виїжджали під час гарячих ситуацій і зверталися до Державної служби надзвичайних ситуацій, які жили в інших містах, мали прописку, наприклад, Донецька чи Луганська, але зараз їм просто повертатися немає куди", - зауважив Розенко.

Нагадаємо, у статті видання "Дзеркало тижня" від 1 квітня 2016 року зазначається, що станом на 31 березня 2016 року за даними Міжвідомчого штабу, з тимчасово-окупованої території, а також з районів проведення АТО на інші території України переселено 1 млн 27 тис. 728 осіб, у той час як 21 березня 2016 року Мінсоцполітики на своєму сайті зазначило оперативну цифру взятих на облік переселенців, зафіксувавши 1 млн 747 тис. 457 осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!