Сонячні батареї зможуть виробляти енергію від дощу

Неділя, 3 квітня 2016, 16:11

Китайські дослідники розробили новий підхід до створення сонячних елементів, які можуть працювати і від сонячного світла, і від крапель дощу.

Про це пише solarpanels.com.ua.

Як зазначається, для перетворення сонячної енергії в електрику вчені створили високоефективні фотохімічні осередки Гретцеля.

Для того, щоб вони могли виробляти енергію навіть від дощу, вони покрили сонячні панелі супертонкою плівкою графена.

Реклама:

"Це нанопокриття нагадує двовимірну форму вуглецю. Його легко отримати при окисленні, відшаруванні, і наступному відновленні графіту. Графен характеризується своїми незвичайними електронними властивостями: він проводить електрику і багатий на електрони, які можуть вільно переміщатися по всьому шару. У водному розчині, графен може пов'язувати позитивно заряджені іони з його електронами", - йдеться у повідомленні.

 

Кислотно-основна взаємодія Льюїса надихнула китайських вчених використовувати графенові електроди для отримання енергії від впливу на панелі дощових крапель. Адже краплі - це не чиста вода.

"В дощі містяться солі, які розпадаються на позитивні і негативні іони. Позитивно заряджені іони можуть зв’язуватися з поверхнею графена. У точці дотику краплі дощу і графена вода збагачується позитивними іонами, а графен збагачується делокалізованими електронами. Це призводить до появи подвійного шару електронів і позитивно заряджених іонів, відомого як псевдоконденсатор. Явище, яке виникає при цьому, дає можливість виробляти напругу і струм",- пише видання

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: