Україна нараховує соцвиплати для 700 тисяч "липових" переселенців - ЗМІ

Неділя, 3 квітня 2016, 12:28

Міжвідомчий штаб і ООН нарахували в Україні переселенців на 700 тисяч менше, ніж перебуває на обліку у Мінсоцполітики.

Про це пише DT.UA.

"Міжвідомчий координаційний штаб з питань соціальної допомоги переселенцям (куди входять представники МВС, СБУ і ДСНС), і Мінсоцполітики дають кардинально різні цифри про кількість переселенців. Так, станом на 31 березня 2016 р., за даними Міжвідомчого штабу, з тимчасово-окупованої території, а також із районів проведення АТО на інші території України переселено 1 млн 27 тис. 728 осіб", - йдетьс я у повідомленні.

При цьому 21 березня 2016 р. Мінсоцполітики уточнило оперативну цифру взятих на облік переселенців, зафіксувавши 1 млн 747 тис. 457 людей. Різниця - понад 700 тис. осіб.

Реклама:

Як зазначив заступник голови ДержНС Олег Мельчуцький, який очолює Міжвідомчий штаб, штаб узагальнює і публікує оперативну інформацію про внутрішньо-переміщених осіб, які прибули на підконтрольну Україні територію і на їхнє звернення були тимчасово розміщені регіональними штабами в регіонах України. 

Мінсоцполітики ж, відповідно до постанови КМУ "Про облік внутрішньо переміщених осіб", веде Єдину інформаційну базу даних про ВПО, до якої зараховані всі ВПО, котрі звернулися по відповідну довідку, у тому числі й ті, хто відмовився від тимчасового розміщення, та ті, хто тимчасово виїжджає з території, непідконтрольній Україні, для отримання пенсії та інших соціальних виплат.

Зі словами Мельчуцького, можна зробити висновок, що 700 тис. переселенців - це саме ті самі люди, які, живучи на окупованих територіях, зареєстровані органами соцзахисту населення як переселенці, і, відповідно, отримують державні соціальні виплати, включно з пенсіями. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: