"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рішення Стокгольмського суду щодо ОПЗ поки не є обов’язковим - Білоус

Неділя, 3 квітня 2016, 12:04

Рішення Стокгольмського суду щодо ОПЗ у будь-якому разі поки не є обов’язковим до виконання, оскільки має бути визнано українським судовим законодавством.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова ФДМУ Ігор Білоус.

В продовження теми ОПЗ і рішення Стокгольмського суду хочу також звернути вашу увагу на те, що його рішення у будь-якому...

Опубликовано Ігором Білоусом 3 апреля 2016 г.

"В продовження теми ОПЗ і рішення Стокгольмського суду хочу також звернути вашу увагу на те, що його рішення у будь-якому разі поки не є обов’язковим до виконання, оскільки має бути визнано українським судовим законодавством.", - написав він.

Реклама:

Крім того, за його словами, ОПЗ у разі необхідності може подати апеляцію.

"А ще краще – знайти можливість виплатити або реструктуризувати цей борг", - написав глава ФДМУ.

Нагадаємо, 31 березня 2016 року Стокгольмський арбітраж задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа і наказав ПАТ "Одеський припортовий завод" до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження своїх необоротних активів.

Як відомо, Фонд держмайна України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ "Одеський припортовий завод" у другій половині травня і провести його в червні.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Дмитра Фірташа в спробі банкрутства Одеського припортового заводу шляхом створення штучних боргів за газ.

Як відомо, всі рішення арбітражу, а саме торгової палати Стокгольмського суду, повинні бути підтверджені на території України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: