Українці з субсидіями не отримають пільг на оплату компослуг - постанова

П'ятниця, 29 квітня 2016, 20:55

На період отримання субсидій громадяни не отримуватимуть пільг на оплату житлово-комунальних послуг і придбання твердого палива і скрапленого газу.

Про це йдеться у постанові Уряду  №319 від 27 квітня, пише "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, інформація про одержувачів субсидій подаватиметься підприємствами-виробниками/виконавцями житлово-комунальних послуг і вноситиметься в Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.

У поясненні до постанови вказано, що нова норма не має знизити рівень соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на плату послуг і об'єм обов'язкового платежу за послуги залежить тільки від доходів сім'ї.

Згідно з новими правилами, субсидія призначатиметься також і на послуги з управління будинком.

Крім того, право на отримання пільг подовжується з нинішніх 6 місяців до 12 місяців, а за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидій внаслідок економного споживання енергоресурсів повертатимуться до державного бюджету.

У поясненні до постанови вказано, що з метою стимулювання громадян економно використати житлово-комунальні послуги частина невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб м природного газу або в еквіваленті 150 кВт-год електроенергії (у разі використання цих джерел енергії для індивідуального опалювання) зараховувати як оплату послуг, зокрема обов'язковій частині платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: