Суд зобов'язав компанію Бахматюка виплатити Nibulon 22 мільйони боргу

П'ятниця, 29 квітня 2016, 18:18

Вищий суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги компанії Олега Бахматюка - ПАТ "Компанія Райз" на ухвалу апеляційного суду, яким визнано та надано дозвіл на примусове виконання рішення апеляційної колегії арбітражного суду GAFTA від 23 травня 2014 року на території України.

Про це повідомляє прес-служба компанії Nibulon S.А, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Відзначається, що постанова набула законної сили з моменту її проголошення.

Відтепер рішення суду GAFTA від 23 травня 2014 роки є обов'язковим і підлягає виконанню на території України.

Реклама:

Нагадаємо, скандальна історія між Nibulon S.А., яка належить Олексію Вадатурському, і Райз почалася ще в 2010 році.

Йдеться про 17,536 млн дол боргу, який виник в 2010 році, коли компанія Райз, ще не будучи частиною UkrLandFarming, уклала договори на поставку Nibulon S.А. 158 тис тонн кукурудзи, але не змогла виконати зобов'язання.

Райз затримала поставку, оскільки український уряд ввів квоти на вивезення кукурудзи з країни.

Компанія Бахматюка борг не визнає, пояснюючи це тим, що UkrLandFarming не отримував передоплати від Nibulon S.А.

У серпні 2011 року Nibulon звернутися в арбітражний суд GAFTA з позовом до Райз про відшкодування збитків, завданих невиконанням контрактних зобов'язань.

У серпні 2015 року GAFTA прийняла додаткове рішення, за яким залишила своє травневе рішення 2014 року в силі. З того моменту Райз рішень не оскаржував.

У січні поточного року, керівництво Nibulon в черговий раз звернулося особисто до Бахматюка з проханням вирішити конфлікт мирно, але останній жодного разу не відповів на звернення. Тоді компанія звернулася до Апеляційного суду Києва з вимогою визнати і дозволити примусове стягнення заборгованості.

14 січня Апеляційний суд Києва визнав рішення апеляційної колегії арбітражного суду GAFТА від 23 травня 2014 року і дав дозвіл на примусове його виконання на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: