У Мінрегіону конфлікт з консультантами щодо проекту розвитку інфраструктури

П'ятниця, 29 квітня 2016, 17:46

Консультанти Центральної групи управління проектом, створеної Мінрегіоном для координації Другого проекту розвитку місцевої інфраструктури, який фінансується Світовим банком, відмовляються приймати запропоновані Мінрегіоном умови контракту.

Про це стало відомо з листа, направленого експертами ЦГУП заступнику Міністра з питань євро-інтеграції та координатору проекту Роману Чуприненко, який є в розпорядженні ЕП.

Як зазначається, 1 жовтня 2015 року, Всесвітній банк дав згоду на продовження договорів з консультантами ЦГУП до дати завершення реалізації Другого проекту розвитку місцевої інфраструктури, тобто до 31 жовтня 2020 року.

У листі сказано, що за дорученням Чуприненка, відповідними структурними підрозділами Мінрегіону було оброблено і завізовано проекти доповнень до договорів з консультантами.

Реклама:

"Замість цього, в кінці грудня 2015 року, вами було запропоновано відкликати попереднє рішення по вищевказаним консультаціям, а також продовжити термін дії договорів з усіма консультантами ЦГУП тільки на три місяці до 31 березня 2016 року", - говориться в листі.

З цієї причини консультанти ЦГУП відмовляються продовжувати термін дії договорів на таких умовах.

"У той же час, всі консультанти готові надавати послуги в разі підписання договорів на весь термін дії проекту", - сказано в листі.

Як випливає з листів Світового банку, які є в розпорядженні ЕП, в лютому цього року місія Банку визнала управління проектом незадовільним і закликала Мінрегіон прискорити кадрову комплектацію ЦГУП.

"Затримки в призначенні на посади основних співробітників групи негативно вплинули на хід впровадження програми, що вимагає забезпечення підтримки ЦГУП. Представники місії повторно попросили прискорити процес підписання контрактів після завершення відбору і випуску Банком листи про відсутність заперечень. В результаті нездатності негайно почати процес відбору відповідно до юридичними угодами, необхідно буде застосувати засоби юридичного захисту", - сказано в листі Світового банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: