Нацбанк у квітні купив на міжбанку 676 мільйонів доларів

П'ятниця, 29 квітня 2016, 16:01

Протягом квітня 2016 року Нацбанк України придбав 676 мільйонів доларів для згладжування надмірних коливань на валютному ринку та поповнення міжнародних резервів.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Зокрема, протягом місяця було проведено 13 валютних аукціонів, під час яких чиста купівля валюти становила 528,6 млн дол. Лише протягом останнього тижня місяця – чотири аукціони з чистою купівлею 275,1 млн дол. Ще 147,4 млн дол Національний банк придбав під час інтервенції 7 квітня 2016 року.

"Здійснювати купівлю валюти дозволило перевищення пропозиції іноземної валюти над попитом на неї. Це було зумовлене відновленням зростання цін на світових сировинних ринках з середини лютого, яке призвело до збільшення надходжень валюти на міжбанківський ринок. Зокрема, в річному вимірі ціни на сталь зросли на 16%, ціни на залізну руду - на 6%", - зазначається у повідомленні.

Реклама:

Проведення операцій з купівлі валюти не є свідченням, що Національний банк таргетує певний рівень курсу гривні, йдеться у повідомленні.

Національний банк продовжує дотримуватися режиму гнучкого курсоутворення, за якого згладжує надмірні коливання курсу, але не протидіє руху курсу, зумовленому фундаментальними ринковими факторами. 

Як відомо, Національний банк купив 31,5 млн доларів на аукціоні у п'ятницю.

Нагадаємо, на аукціоні у четвер Національний банк купив 93,2 млндоларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!