Незаконні соцвиплати можуть досягати 60 мільярдів гривень - Мінфін

П'ятниця, 29 квітня 2016, 14:15

Виходячи з перших результатів верифікації соціальних виплат, яку у березні розпочало Міністерство фінансів, близько 60 млрд гривень бюджету можуть іти на незаконні соцвиплати.

Про це заявив в інтерв'ю DT.UA голова департаменту фінансів соціальних програм Мінфіну Андрій Рязанцев.

"Ми відпрацювали 4 млн 29 тисяч виплат, у їх числі - 342,2 тисяч виплат, до яких у нас є різні зауваження. Це близько 9% від перевірених. А 9% від 48,4 млн усіх соцвиплат - це 4 млн 356 тисяч виплат із підозрами", - сказав він.

"Не менше 5 млрд грн втрат на місяць, якщо брати мінімальну пенсію. Тобто, виходячи з наших сьогоднішніх прогнозів, близько 60 млрд грн бюджету можуть іти на незаконні соцвиплати", - наголосив Рязанцев.

Реклама:

За його словами, перша група, яку внесли у чорний список, - соціальні виплати за загубленими паспортами. До цієї групи потрапили тільки ті, у кого дата втрати паспорта раніша, ніж: а) відкриття рахунка в банку, б) призначення соціальної виплати.

"Версії дві: або за цими документами хтось інший отримує виплати, або це ті самі люди, маючи на руках уже новий документ, дублюють якісь види соціальної допомоги. І те й інше можливо через розрізненість інформаційних баз соціальних фондів. Ця група на сьогодні становить 31 тисяч осіб", - повідомив він.

"За цим джерелом ми перевірили 4 млн 29 тисяч людей. Якщо накласти виявлену пропорцію на 48 млн усіх соцвиплат, то маємо потенційно 372 тисяч виплат за загубленими документами. Ціле місто. І це тільки одна група. У грошах - близько півмільярда гривень хтось отримує щомісяця в кишеню за загубленими паспортами. За рік - близько 6 млрд гривень", - заявив Рязанцев.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: