"Платинум Банк" домігся відстрочки повернення 250 мільйонів гривень

П'ятниця, 29 квітня 2016, 10:19

Господарський суд Києва 14 квітня затвердив тримісячну відстрочку погашення боргу "Платинум Банку" перед ПАТ "МТС Україна".

У банку є час до 14 липня для повернення компанії вкладів на 250 млн гривень, повідомляє FinClub.

Компанія "МТС Україна" з 10 жовтня по 11 грудня 2014 року розмістила в Платинум Банку три депозити - на 100 млн гривень, 70 млн гривень і 80 млн гривень.

Вони не були повернуті після закінчення терміну - в липні і вересні, тому вкладник, який уже мав досвід втрати грошей через банкрутство іншого банку (навесні 2015 року з ринку виведено Дельта Банк), подав до суду на Платинум Банк.

Реклама:

Вже 24 грудня 2015 року Господарський суд Києва став на сторону вкладника, але розгляд справи в апеляційній інстанції був припинений 16 лютого 2016 року за ініціативою самого Платинум Банку.

Установа попросила Госпсуд про відстрочку виконання рішення суду приблизно на вісім місяців - до 31 жовтня.

Платинум Банк визнав, що одномоментне повернення 250 млн гривень призведе до неплатоспроможності.

"Заявник акцентує на тому, що не відмовляється від виконання своїх зобов'язань перед позивачем, але просить відстрочити їх виконання для уникнення наслідків неплатоспроможності банку", - говориться в рішенні суду.

У банку запевняють, що зможуть заплатити МТС без шкоди інтересам інших вкладників завдяки виконанню нової програми фінансового оздоровлення до 1 липня 2018 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!