Греція і кредитори мають домовитися за два тижні - глава Єврогрупи

Четвер, 28 квітня 2016, 14:42

Угода між ЄС і Грецією щодо боргових зобовʼязань країни має бути підписана протягом двох тижнів.

Про це в інтервʼю BNR заявив голова Єврогрупи і міністр фінансів Нідерландів Єрун Дейсселблум, повідомляє NLtimes.

Він наголосив, що списання заборгованості виключено, але щодо продовження термінів погашення або перегляду процентних ставок наразі точаться дискусії.

"Ми ще повинні узгодити низку додаткових заходів, свого роду гарантії, яких ми від них (уряду Греції) вимагали. Юридично це, здається, все ще досить складно. Ми можемо використати цей додатковий час для вивчення можливостей подальшого полегшення боргового тягаря", – додав Дейсселблум.

Реклама:

Голова Єврогрупи висловив впевненість у тому, що переговорники знайдуть спільне рішення. За його словами, зростання ПДВ у Греції, а також пенсійна реформа, додають йому оптимізму в прогнозах щодо досягнення угоди.

Як повідомлялося, президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що міністри фінансів країн Єврозони мають зібратися в Греції найближчими днями для обговорення макрофінансової допомоги цій країні.

Раніше прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас звернувся до Туска з проханням скликати саміт ЄС, щоб полегшити переговори з кредиторами країни.

Греція та міжнародні кредитори поки що не змогли домовитись про перегляд програми реформ Греції, що мало би дозволити розблокувати кредити, необхідні для обслуговування зовнішнього боргу країни.

Пакет грецьких реформ, узгоджений з кредиторами у серпні минулого року, спрямований на створення профіциту бюджету у розмірі 3,5% ВВП до 2018 року.

Розбіжності між Грецією, урядами країн Єврозони і МВФ стосуються доцільності заходів для досягнення макроекономічних показників, таких як скорочення пенсій і податкова реформа.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!