"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін додатково виділив понад 5 мільярдів гривень на субсидії

Четвер, 28 квітня 2016, 14:21

Кабінет міністрів прийняв рішення про збільшення у державному бюджеті України суми на субсидії щонайменше на 5,3 млрд гривень.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"6 млн родин, які сьогодні отримують субсидії, переходу на єдину ціну на газ не відчують. І розмір їх платежів за газ залишиться тим самим. Тільки держава буде сплачувати більшу частку, компенсуючи їм підвищення ціни", - заявив Розенко.

"Для 6 млн родин, а це 14 млн українців, малозабезпечених українців, нічого з початком опалювального сезону не зміниться", - сказав він.

Реклама:

Розенко також підкреслив, що всім, хто вже отримує субсидії їх розмір буде перерахований з 1 травня автоматично.

"Цим 6 мільйонам родин не треба жодних повторних звернень до управлінь соцзахисту, не треба подавати жодних додаткових документів. Все буде зроблено в автоматичному режимі", - запевнив він.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що уряд вже прийняв рішення про збільшення у державному бюджеті України суми на субсидії щонайменше на 5,3 млрд гривень.

"Таким чином, на субсидії у 2016 році буде виділено загалом понад 40 млрд гривень. За нашими розрахунками, цієї суми вистачить для того, щоб покрити витрати на газ для малозабезпечених громадян України", - наголосив Розенко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні в середу встановив єдину ціну на газ для населення та промисловості - 6,879 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Як відомо, меморандум з МВФ передбачає підняття з 1 квітня 2016 року ціни на газ для населення в рамках соціальної норми 1 200 куб. м в опалювальний сезон до рівня 75% від імпортного паритету.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: