Кабмін зірвав збори акціонерів Одеського припортового заводу

Четвер, 28 квітня 2016, 12:41

Збори акціонерів Одеського припортового заводу зриваються через незатверджені завдання на голосування для представників держави.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав виконавчий директор ІК "Конкорд-Капітал" Андрій Герус.

У четвер, 28 квітня, мали відбутися щорічні збори акціонерів ОПЗ, в якому основним власником акцій (99,567%) є держава в особі Фонду держмайна.

Однак збори акціонерів можуть перенести: представнику держави не затвердили завдання на голосування.

Реклама:

"Представник Фонду держмайна оголосив: директиву як голосувати повинен затвердити Кабмін. Оскільки станом на 10.00 таке завдання не затверджене, то він ніяк не голосуватиме", - написав Герус.

На зборах акціонерів повинні були обрати голову загальних зборів товариства, а також заслухати звіт правління про результати фінансово-господарської діяльності у 2015 році, пише Delo.ua.

Також збори мали підвести підсумки за рік: заслухати звіт наглядової ради, ревізійної комісії, затвердити річний звіт і розподілити прибуток (в тому числі затвердити розмір дивідендів).

Акціонери повинні були обговорити і затвердити основні напрямки діяльності товариства на 2016 рік, припинити повноваження голови та членів наглядової ради і затвердити її новий склад.

Це не перший випадок, коли представник Фонду не отримав затверджених завдань від Кабміну.

Наприклад, без затвердженого Кабміном завдання на голосування ФДМ вже втратив місця в наглядовій раді "Одесаобленерго" при тому, що частка держави в підприємстві - 25% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: