"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рішення про заборону Шустеру працювати в Україні призупинили

Четвер, 28 квітня 2016, 10:21

Державна служба зайнятості призупинила рішення про анулювання журналісту й ведучому Савіку Шустеру дозволу на роботу в Україні.

Як повідомляється на Facebook-сторінці відомства, центральний апарат служби призупинив дію відповідного рішення Київського міського центру зайнятості після письмового звернення Шустера, який є громадянином Канади. .

Рішення призупинено до з'ясування обставин.

В. о. голови Держслужби зайнятості Сергій Кравченко зазначив, що Київський міський центр відомства, приймаючи наказ №54, діяв виключно в рамках правового поля.

Реклама:

"Разом із тим, хочу відмітити, що служба зайнятості – це вже не стара архаїчна структура. Ми знаходимось у стані реформи і завжди відкриті до будь-кого", - запевнив він.

"До мене надійшла заява громадянина С.Шустера і, реагуючи на цей документ, ми призупиняємо рішення наказу до з’ясування обставин. Таким чином, на сьогоднішній день, дозвіл на застосування праці громадянина Канади Шустера № 43388 є дійсним до з'ясування обставин", - заявив Кравченко.

Як відомо, 25 квітня гендиректору ТОВ "СавікШустерСтудія" анулювали дозвіл на роботу в Україні. За даними влади, було встановлено недостовірність даних, що містяться у поданих роботодавцем документах.

"Так, 22 квітня до державної служби зайнятості надійшов лист від Державної фіскальної служби України про те, що відносно громадянина Канади Савіка Шустера здійснюється кримінальне провадження № 32015000000000198, внесене Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби зайнятості України 05.10.2015 до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - нагадує служба зайнятості.

Відбування іноземцем чи особою без громадянства на момент оформлення дозволу на роботу покарання за скоєння злочину або здійснення стосовно нього кримінального провадження є підставою для відмови у продовженні дозволу.

26 квітня Шустер подав заяву до Центрального апарату Державної служби зайнятості України стосовно наказу Київського міського центру зайнятості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!